Laten we Mustapha niet vergeten aan het einde van dit jaar !

Jij kan helpen Mustapha Awad’s isolatie te doorbreken : stuur hem een kaart of brief op het volgende adres :

                                             Gilboa Prison
                To the attention of Mr. Mustapha AWAD

POB 65
Gilboa
Israel

 

Onze vriend Mustapha Awad werd op 19 juli van dit jaar gearresteerd door Israël, toen hij het thuisland van zijn voorouders, Palestina, wilde bezoeken en onterecht veroordeeld werd tot één jaar gevangenisstraf.

Mustapha wordt nog steeds al het contact met zijn familie ontzegd, die als vluchtelingen in Libanon leven. Hij mag niet met ze bellen en zij mogen niet op bezoek komen. Wekenlang moest Mustapha zware ondervragingen doorstaan die gepaard gingen met wrede en onmenselijke behandeling, wat gelijkstaat aan marteling. Zijn gevangenschap is bijzonder moeilijk, omdat hij in een zwaar beveiligde gevangenis zit.

In meerdere interviews vertelt Salah Hamouri, een Frans-Palestijnse advocaat en voormalig politiek gevangene, hoe moeilijk het is voor gevangenen om volledig afgesloten te zijn van familiebezoeken communicatie. Salah zelf mocht ook geen familiebezoek ontvangen; zijn vrouw en kind mogen Israël niet betreden.

Salah deed een oproep toen hij onlangs in Brussel was: schrijf een brief aan Mustapha ! Jouw kaarten en brieven zullen natuurlijk door de Israëlische censuur gaan, maar weet dat ze voor Mustapha van grote betekenis zijn.

Onze brieven geven ook een signaal af aan de bezettingsautoriteiten: wij zullen Mustapha niet vergeten en wij willen zijn vrijlating!

Print Friendly, PDF & Email